Despre noi

SITT s-a nascut sub numele de Sindicatul Liber din Alcatel-Lucent Romania, ca o expresie a libertatii de exprimare, a democratiei si a respectului fata de valorile umane si sociale. A fost si va ramane o miscare de voluntariat, non profit, menita sa ofere angajatilor pe care ii reprezinta un instrument neutru, eficient si demn de incredere pentru promovarea, protejarea si respectarea drepturilor lor. SITT este construit pe crezul ca libera asociere a salariatilor este o trasatura esentiala pentru o democratie adevarata.

Cheia succesului nostru sta in principiile care ne definesc activitatea: profesionalism, transparenta, dialog, diplomatie, consens, informare si consultare permanenta cu membrii si o organizare interna democratica. Activitatea noastra se masoara prin eficienta reprezentarii intereselor membrilor organizatiei in relatia cu angajatorii si negocierea de contracte colective de munca la nivel de unitate care sa aduca o plusvaloare reala pentru drepturile si beneficiile salariatilor reprezentati de SITT.

Istoric

In 8 ani de existenta, SITT a negociat 12 Contracte Colective de Munca la nivel de unitate care reglementeaza conditiile de munca a peste 4000 de angajati din diverse companii multinationale. In toate aceste companii SITT a adus primele Contracte Colective de Munca din istoria prezentei lor in Romania. Aceste contracte au adus imbunatatiri seminficative conditiilor de munca, protectie sociala, respectarea drepturilor salariatilor si diverse beneficii contractuale suplimentare. Este o realizare cu care ne mandrim!

Viziune

Consideram ca salariatii din Romania au nevoie de o reprezentare corecta, eficienta, democratica si transparenta in relatia cu angajatorii. SITT isi propune sa reformeze conceptul de reprezentare a salariatilor din Romania si sa devina o organizatie de referinta prin rezultatele obtinute pentru angajatii pe care ii reprezinta. Pe termen lung, obiectivul nostru este acela de a organiza lucratorii astfel incat sa cream un organism la nivelul national care sa poata reprezenta cu succes toti salariatii din sectorul IT, centre de servicii suport si centre de activitatii externalizate.

Consiliul SITT

Iancu Florentin

Nicolae Muresan

Ciprian Scutca

Giulia Luiza Bate

Sebastian Gligor

Ovidiu Nimigean

Mihai Ciubotaru

Manuel Martin

Ioan Harangus

Claudiu Blejdea

Bogdan Tinta