07 Octombrie 2014: Actiune de protest pentru modificarea legislatiei muncii !!!

Marti 07 octombrie 2014 va avea loc in Piata Victoriei din Bucuresti o ampla actiune de protest pentru modificarea legislatiei muncii din Romania. Actiunea are ca scop fortarea guvernului la a modifica legea dialogului social. Modificarile sunt deja agreate atat de patronatele din Romania cat si de societatea civila si sindicate insa partenerii sociali sunt ignorati complet de guvern. De ce? Pentru ca singura voce care conteaza si care conduce de fapt politica din Romania este cea a corporatiilor multinationale prin organizatiile AmCham (American Chamber of Commerce) si FIC (Foreign Investors Council), autorii de drept ai actualei legislatii a muncii si cei care au transformat Romania in platforma lor de productie la costuri minime prin salarii de mizerie si conditii de munca inacceptabile.

Sub presiunea FMI, CE si a companiilor multinationale in 2011, prin asumarea raspunderii si fara absolut nici o consultare cu societatea civila, legislatia muncii din Romania a fost modificata radical in sensul si scopul eliminarii oricaror libertati pentru salariati si reprezentantii acestora. Ceea ce in societatea civilizata din vestul europei este normalitate, la noi a devenit dintr-o data fruct oprit. De atunci, piata muncii din Romania a devenit raiul corporatiilor si iadul salariatilor.

Pe 7 octombrie, cu ocazia zilei internationale a Muncii Decente, iesim in strada in Piata Victoriei din Bucuresti pentru a pune presiune pe actualul guvern sa isi respecte promisiunea de a repara ceea ce altii au stricat cu buna stiinta.

Vino si tu sa iti recastigi dreptul la munca decenta ! Salariatii au platit destul pentru criza altora.

Si Romania merita o relatie de munca civilizata. Nu sta deoparte, mai devreme sau mai tarziu aceste decizii te pot afecta si pe tine.