SITT aduce primul CCM in cadrul Accenture Managed Services SRL

SITT marcheaza o noua victorie importanta pentru salariatii pe care ii reprezinta si aduce primul contract colectiv de munca in grupul Accenture Romania. Accenture Romania numara aproximativ 2000 de salariati in diverse companii in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi si Targu Mures. In nici una din aceste companii salariatii nu beneficiaza de prevederile unui contract colectiv de munca sau de o reprezentare organizata in relatia cu managementul societatii.

Incepand cu luna decembrie Sindicatul IT Timisoara, organizatie reprezentativa la nivelul SC Accenture Managed Services SRL din Timisoara, a demarat negocierea primului contractului colectiv de munca la nivel de unitate, in unde actualmente lucreaza aproximativ 420 de salariati. Datorita unei situatii interne extrem de complicata generata de preluarea de catre societate de salariati atat din cadrul Alcatel-Lucent cat si din cadrul Wipro Technologies, impreuna cu salariatii angajati direct, la momentul demararii negocierilor existau trei tipuri de relatii de munca specifice pentru fiecare din cele trei categorii de salariati situatie, care a condus la un proces de negociere extrem de complex.

Dupa o negociere care a durat aproximativ 3 luni de zile s-a ajuns la un acord care imbina pe scheletul contractului colectiv de munca preluat pentru salariatii transferati din Alcatel-Lucent, elemente din contractul colectiv de munca preluat pentru salariatii transferati din Wipro Technologies precum si elemente noi. Noul contract colectiv de munca va fi valabil pana in aprilie 2017 si se va aplica unitar pentru absolut toti salariatii Accenture Managed Services. Este un prim pas intr-o directie prin care sa se poata asigura o relatie de munca echilibrata, castigatoare pentru ambele parti, o stabilitate a conditiilor de munca si nu in ultimul rand pune bazele construirii unui dialog social eficient intre salariati si societate.

Printre cele mai importante prevederi ale primului Contract Colectiv de Munca din Accenture Managed Services mentionam:

  1. Contractul are la baza structura CCM-ului preluat din Alcatel-Lucent pastrand inclusiv Pachetul Social in caz de concedieri
  2. Contractul este valabil 24 de luni
  3. Noua data de plata a salariilor va fi ziua de 12 a luni sau ultima zi lucratoare inainte de aceasta zi
  4. Nou sistem de prime : Prima Paste, Prima de Vacanta, Prima de Craciun si Prima de Performanta
  5. Introducerea alocatiei de hrana in sistemul de prime
  6. Introducerea sistemului de pensie privata, pilonul 3
  7. Recunoasterea vechimii din Alcatel-Lucent si Wipro Technologies
  8. Diverse reglementari privind munca suplimentara, timpul de lucru, formare profesionala, protectia sociala, etc

Va stam la dispozitie pentru orice fel de observatii si intrebari.

Sindicatul IT Timisoara – SITT