Dupa 25 de ani in Romania, brandul Alcatel-Lucent dispare

Dupa 25 de ani de prezenta in Romania, azi brandul Alcatel Lucent, lasa locul siglei unui nou gigant in IT&C, si anume NOKIA. Prin tranzactia de achizitie inceputa inca din vara lui 2015, de pe data de 14 ianuarie 2016 Nokia detine peste 80% din actiunile Alcatel-Lucent.

“Alcatel” – in memoria angajatilor cu vechime si vorbitori de limba franceza, asa va ramane mereu – a fost o poveste frumoasa cu suisuri si coborasuri, un drum pe care l-am parcurs impreuna, dar si o calatorie plina de experiente. Chiar daca nu tot timpul a reusit sa-si recompenseze angajatii pe masura eforturilor, Alcatel, a reusit sa cultive spiritul de apartenenta la o echipa, spiritul dialogului social si al libertatii de exprimare. E meritul expatilor francezi ce au condus diverse departamente ale companiei, e meritul lui Dan Bedros, e meritul echipelor ulterioare de management si, poate in primul rand, al nostru, al angajatilor ce am facut si facem parte din Alcatel.

Astazi, pregatirea profesionala si unitatea echipei din Romania trebuie sa constituie argumentele cele puternice in fata noii conduceri in vederea unei pozitionari cat mai bune a site-ului de aici. Dupa mai bine de 25 de ani de activitate si experienta acumulata este momentul sa scapam de stampila “costuri mici” si sa pozitionam acest site la adevarata valoare a competentelor sale.

Noi angajatii Alcatel, impreuna am creat sindicatul nostru, impreuna am construit probabil unul din cele mai bune contracte colective de munca aplicabil in comapniile multinationale de profil din tara, contract care de-a lungul anilor ne-a adus stabilitate, ne-a adus protectie dar in primul rand an de an, cu fiecare negociere ne-a adus si o calitate ridicata a relatiilor de munca! Fiecare dintre noi trebuie sa fim mandri de ceea ce am realizat impreuna.


Esti parte a sindicatului nostru SITT si de-acum incolo! Impreuna, solidari, vom face totul pentru a avea un viitor sigur in aceasta noua companie, NOKIA.

SITT, e acum sindicatul nostru din NOKIA.