8 ani de SITT

Dragi membri ai comunității SITT,

S-au împlinit anul acesta 8 ani de existență SITT, organizație creată în 2009, de către angajații din cadrul Alcatel-Lucent Romania, cu scopul de a lupta pentru drepturile salariaților.

Astăzi, am ajuns împreună să alcătuim o organizație care numară peste 1300 de membri, fiind reprezentantul legal al angajaților în: Alcatel-Lucent (acum Nokia), Accenture Managed Services, Nokia Systems Networks și Wipro Technologies. În toate aceste companii (în NSN negocierea este în curs), SITT a negociat primele contracte colective de muncă de la apariția lor în Romania. Renegociate periodic (în ALU de 4 ori, in Accenture 1 dată, in Wipro de 3 ori), aceste contracte au adus incontestabil îmbunătățiri semnificative în relația de muncă a fiecărui salariat. În toate aceste companii am implementat tradiția dialogului social regulat între management și reprezentanții angajaților pentru îmbunătățirea continuă a calității vieții salariaților și rezolvarea problemelor de zi cu zi in relația de munca.

Sunt, așadar, 8 ani de istorie, 8 ani de victorii pentru salariați.

Și pentru că imaginea este esențială pentru orice organizație, după 7 ani de existență am considerat necesară o reîmprospătare a imaginii SITT; cu sprijinul celor de la Digital Mushroom ne prezentăm în fața voastră cu o identitate vizuală complet nouă, care să reflecte cu adevărat ceea ce reprezintă această comunitate. Site-ul dispune acum de un sistem de contact mult mai eficient și mai ușor de folosit și de o zonă de blog pentru diverse gânduri și noutăți. Dorim ca prin aceste instrumente, SITT să fie cât mai aproape de fiecare membru al acestei comunități pentru a asigura o informare și consultare eficientă dar și transparentă în activitatea desfășurată. O noutate importantă este implementarea unui sistem de înscriere unic între sindicatele din România, simpla completare a unui formular pe site fără a mai fi nevoie de imprimarea formularului și trimiterea lui către SITT. Ne bucurăm de orice feedback aici sau pe pagina de Facebook.

Ne uităm spre viitor și credem cu tărie că salariații din România nu doar că merită, dar au o mare nevoie de o reprezentare corectă în relația cu angajatorii indiferent de domeniul de activitate. Organizarea eficientă și libera asociere a angajaților sunt garantate prin Constituție și reprezintă o formă de exprimare a democrației. Împreună, vom continua lupta pentru a asigura condiții de muncă mai bune tuturor salariaților reprezentați de SITT. Ne bucurăm că 2016 a fost anul în care s-au alaturat cei mai mulți colegi noi echipei SITT. Sprijinul comunității este esențial pentru a reuși în tot ceea ce ne propunem.

În final, vă transmitem gândurile noastre cele mai bune pentru anul care vine și vă urăm un călduros La Mulți Ani 2017!

Cu drag,

Echipa SITT