Salariații Elster Rometrics (parte a grupului Honeywell) au decis să se alăture Sindicatului IT Timișoara

Salariații Elster Rometrics (parte a grupului Honeywell) au decis să se alăture Sindicatului IT Timișoara – SITT și au demarat negocierea unui nou Contract Colectiv la nivel de unitate.

Timișoara, 04 Aprilie 2018

Salariații Elster Rometrics se alătură, astfel, organizației cu peste 3000 de membrii din care fac parte angajații Nokia Romania (fosta Alcatel-Lucent Romania și fondatorii organizației), Nokia Systems Networks Romania, Accenture Managed Services, Wipro Technoligies România și Atos IT Solutions and Services, care s-au alăturat în 2017.

În data de 21.02.2018, Judecătoria Timișoara a constatat reprezentativitatea Sindicatului IT Timișoara – SITT la nivel de companie SC Elster Rometrics SRL, după ce mai mult de 60% din cei aproximativ 230 de salariați s-au alăturat organizației.

Cu o prezență de peste 20 de ani în România, compania activează în domeniul energetic, fiindși unul dintre principalele hub-uri de cercetare și dezvoltare IT ale grupului Honeywell, în domeniul Smart Energy. Compania are, de asemenea, și o componentă importantă de producție a contoarelor de energie electrică.

“Ne-am dorit ca negocierea noului Contract Colectiv de Munca la nivel de companie să fie făcută alături de oameni cu experiență” – acesta este unul dintre principalele motive care au condus la aderarea în masă a angajaților în sindicat, așa cum declară unul dintre aceștia. Totodată, angajații consideră că, făcând parte dintr-un organism puternic și bine organizat, vor avea parte de o transmitere mai bună a vocii angajaților către conducerea firmei, care să aducă și beneficii semnificative în relația de muncă.

Procesul de negociere al unui nou contract colectiv de muncă la nivel de unitate a fost deja demarat. Principalele revendicări țin de protecția socială, flexibilitatea programului de lucru, beneficiile și primele extra-salariale, dar și de numărul de zile ale concediului de odihnă.

Oficialii SITT au declarat: “Ne onorează faptul că angajații Elster Rometrics văd în Sindicatul IT Timișoara un organism capabil să îi reprezinte în relația cu angajatorul. La fel ca în celelalte companii, și aici ne propunem să construim, alături de noii noștri colegi, cea mai bună reprezentare în relația cu angajatorul. Scopul nostru este de a negocia un Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate care să aducă plus valoare fiecărui salariat. Totodată, dorim să promovăm un dialog social constructiv și mutual benefic atât pentru salariați, cât și pentru activitatea companiei în România. Faptul că salariații conștientizează din ce în ce mai mult importanța unei reprezentări solide, eficiente și profesioniste în relația cu angajatorii, indiferent de domeniul de activitate, este o schimbare pozitivă majoră pentru piața muncii din România.”

Sindicatul IT Timișoara, înființat în Timișoara în 2009, este unul din cele mai mari sindicate din sectorul IT, servicii outsourcing și suport din România, reprezentând aproximativ 5000 de salariați din diverse companii de profil din țară.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați biroul de presă pe adresa de e-mail sitt@sitt.ro

Biroul de presă al Sindicatului IT Timișoara.