Sindicatul IT Timisoara – SITT semneaza un nou Contract Colectiv de Munca la nivel de Unitate in Accenture Managed Services SRL

Cei aproximativ 230 de salariati SC Accenture Managed Services SRL din Timisoara vor beneficia de prevederile noului acord pe o perioada de 24 de luni incepand cu luna mai. Este al doilea CCM din istoria unei filiale Accenture in Romania, primul fiind semnat tot de catre SITT.

Primul contract colectiv de munca la nivel de unitate intr-o filiala a grupului Accenture Romania a fost semnat in anul 2015 de catre SITT. Accenture deschidea atunci centrul din Timisoara ca urmare a preluarii unor servicii, cu tot cu transferul angajatilor, de la grupul Alcatel-Lucent. Contractul a fost extins in 2017 cu inca un an si renegociat in aceasta perioada.

Noul contract mentine in mare masura prevederile vechiului contract dintre care este important sa amintim: o lista cuprinzatoare de beneficii decontabile, prime de Paste, Vacanta si Craciun, un minim de 24 de zile de concediu de odihna, pachet social in caz de concediere care prevede minim 3 pana la un maxim de 12 salarii compensatorii in functie de vechimea in companie, si diverse reglementari privind relatia de munca.

Chiar daca, o data cu preluarea grupului Alcatel-Lucent de catre grupul Nokia, contractual de furnizare de servicii de catre Accenture a suferit modificari substantiale care au scazut treptat numarul de salariati din Timisoara, locatia ramane un punct de interes pentru companie privind livrarea de servicii.

Oficialii SITT au declarat: “Este extrem de important ca salariatii vor beneficia de prevederile unui contract atat de bun pentru inca 24 de luni. In contextual actual, dominat de planuri de reorganizare interna, protectia sociala joaca un rol cheie. Ne bucuram ca pachetul social negociat este mult peste media pietei. Speram ca Accenture va prioritiza in viitor activitatile desfasurate din Romania catre locatia din Timisoara pentru a compensa scaderea recenta a numarului de salariati, iar locatia va continua sa ofere pozitii noi de angajare.”

“Acest CCM, prin reglementarile si beneficiile oferite salariatilor, ridica indiscutabil standardele printre angajatorii din industria de outsourcing din Timisoara.”

Sindicatul IT Timișoara, infiintat in Timisoara in 2009, este unul din cele mai mari sindicate din sectorul IT, servicii outsourcing si suport, din Romania reprezentand aproximativ 5000 de salariati din diverse companii de profil din tara.

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati biroul de presa prin email: sitt@sitt.ro

Biroul de presa al Sindicatului IT Timisoara