Salariații Elster Rometrics (parte a grupului Honeywell) au declanșat conflictul colectiv de muncă și se pregătesc de grevă.

Salariații Elster Rometrics (parte a grupului Honeywell) au declanșat conflictul colectiv de muncă și se pregătesc de grevă.

Angajații companiei Elster Rometrics au decis să declanșeze conflictul colectiv de muncă în urma deciziei managementului de a le ignora solicitările pentru negocierea noului contract colectiv de muncă. Cei 240 de salariați Elster sunt reprezentați de către Sindicatul IT Timișoara – SITT.

Sindicatul IT Timișoara – SITT, unul dintre cele mai mari sindicate ale angajaților din sectorul IT din România, care numără în prezent aproximativ 140 de membri angajați la Elster Rometrics, are acordul a peste 80% din membri de sindicat angajați ai companiei pentru declanșarea grevei de avertisment.

Negocierile noului contract colectiv au demarat în luna februarie, iar principalele revendicări ale salariaților sunt indexarea salariilor cu inflația, protecția socială în caz de concedieri, indexarea primelor existente și introducerea de prime de producție. Niciuna dintre acestea nu face parte din oferta managementului, care a fost refuzată în unanimitate de către salariați. În plus, negocierile sunt îngreunate și de pierderile salariaților încadrați cu scutire de impozit, ca urmare a modificărilor fiscale de anul trecut.

Ca urmare a acestor evenimente, salariații au luat decizia declanșării conflictului colectiv de muncă. Următorul pas este încercarea concilierii, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, întâlnire care va avea loc astăzi, 11.05.2018, însă dacă nu se ajunge la un rezultat satisfăcător pentru salariați, aceștia vor declanșa o grevă de avertisment, urmată de o grevă generală.

Oficialii SITT au declarat: ”Din păcate, observăm că se acutizează, în România, obiceiul angajatorilor de a ignora complet nevoile angajaților în negocierile colective, încercând să transforme acest proces într-o simplă formalitate cerută de lege. Revendicările salariaților Elster sunt mai mult decât rezonabile și reflectă întocmai realitatea din companie. Cu toate
acestea, managementul consideră că este oportun să ignore total vocea angajaților și încearcă să își impună cu forța propria agendă. Investitorii trebuie să înțeleagă că în România nu se mai poate face profit strict prin presiune constantă asupra câștigurilor salariaților.”

Elster Rometrics face parte din grupul Honeywell România și este una dintre cele mai importante locații de cercetare și dezvoltare ale companiei la nivel mondial. În plus, Elster are la Timișoara și o importantă linie de producție de contoare electrice. Compania numără aproximativ 240 de salariați.

Sindicatul IT Timișoara, înființat în Timișoara în 2009, este unul din cele mai mari sindicate din sectorul IT din România, reprezentând peste 5000 de salariați din diverse companii de profil din țară.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați biroul de presă, email:
contact@sitt.ro