Greva de avertisment a dus la semnarea noului contract colectiv de munca in Elster Rometrics (Honeywell Romania)

Dupa greva de avertisment de 2 ore din data de 24.05.2018, salariatii Elster Rometrics SRL, companie parte a grupului Honeywell Romania, au votat noua oferta inaintata de companie astfel ca Sindicatul IT Timisoara – SITT a semnat noul contract colectiv de munca valabil la nivel de unitate pentru urmatoarele 24 de luni.

Pe parcursul negocierii, compania a inaintat mai multe oferte care au fost sistematic refuzate de catre salariati. Cele mai importante aspecte pentru salariati au fost pachetele de salarii compensatorii, prima de performanta si mentinerea conditiilor speciale dupa achizia grupului Elster de catre grupul Honeywell. Faptul ca Honeywell a incercat sa impuna o anumita standardizare a conditiilor de munca in  linie cu cele pe care le acorda in celelalte unitati din Romania a ingreunat semnificativ negocierea avand in vedere ca in Elster conditiile de munca si beneficiile acordate salariatilor sunt net superioare.

Alaturarea angajatilor in Sindicatul IT Timisoara a constituit un element cheie in negociere. Dincolo de experienta adusa la masa negocierilor, am reusit impreuna sa aratam forta, unitate si solidaritate chiar si in conditiile unei greve.

Felicitam pe aceasta cale angajatii Elster pentru efort, capacitatea de mobilizare si caracterul aratat in aceste 4 luni de negocieri.

Biroul de presa al Sindicatului IT Timisoara