Salariatii DXC Technologies s-au alaturat Sindicatului IT Timisoara in vederea negocierii contractului colectiv de munca

Salariații DXC Technologies au decis să se alăture Sindicatului IT Timișoara – SITT in vederea negocierii unui nou Contract Colectiv la nivel de unitate.

Salariații DXC se alătură, astfel, organizației cu peste 3000 de membrii din care fac parte angajații Nokia Romania (fosta Alcatel-Lucent Romania și fondatorii organizației), Nokia Systems Networks Romania, Accenture Managed Services, Wipro Technoligies România, Atos IT Solutions and Services si Elster Romatrics (parte a grupului Honeywell) care s-au alăturat în 2018.

Judecătoria Timișoara a constatat reprezentativitatea Sindicatului IT Timișoara – SITT la nivel de companie, după ce mai mult de 60% din cei aproximativ 600 de salariați s-au alăturat organizației.

Compania activează în domeniul serviciilor specializate IT si serviciilor suport.

“Ne-am dorit ca negocierea noului Contract Colectiv de Munca la nivel de companie să fie făcută alături de oameni cu experiență” – acesta este unul dintre principalele motive care au condus la aderarea în masă a angajaților în sindicat, așa cum declară unul dintre aceștia. Totodată, angajații consideră că, făcând parte dintr-un organism puternic și bine organizat, vor avea parte de o transmitere mai bună a vocii angajaților către conducerea firmei, care să le aducă și beneficii semnificative în relația de muncă.

Procesul de negociere al unui nou contract colectiv de muncă la nivel de unitate va fi demarat in cursul lunii Ianuarie.

Florentin Iancu, presedinte SITT: “Ne onorează faptul că si angajații DXC Technologies văd în Sindicatul IT Timișoara un organism capabil să îi reprezinte în relația cu angajatorul. Totodata suntem extrem de bucurosi ca iata la 10 ani de la infiintarea acestei organizatii in Timisoara, am ajuns sa reprezentam angajati inclusiv din Bucuresti. Asa cum am mai spus-o, scopul nostru este de a negocia un Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate care să aducă plus valoare fiecărui salariat. Totodată, dorim să promovăm un dialog social constructiv și mutual benefic atât pentru salariați, cât și pentru activitatea companiei în România. Nu in ultimul rand, subliniem din nou faptul că salariații conștientizează din ce în ce mai mult importanța unei reprezentări solide, eficiente și profesioniste în relația cu angajatorii, indiferent de domeniul de activitate, ceea ce este o schimbare pozitivă majoră pentru piața muncii din România.”

Sindicatul IT Timișoara, înființat în Timișoara în 2009, este unul din cele mai mari sindicate din sectorul IT, servicii outsourcing și suport din România, reprezentând aproximativ 6000 de salariați din diverse companii de profil din țară.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați biroul de presă pe adresa de e-mail sitt@sitt.ro

Biroul de presă al Sindicatului IT Timișoara.